Σοβαρές εξελίξεις στην Ηλεκτροκίνηση. Η MERCURY στη συμβατική και στην ηλεκτρική θαλάσσια πρόωση.

Του Νίκου Ρακιτζή

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 13931
  • 0 Σχόλια
Σοβαρές εξελίξεις στην Ηλεκτροκίνηση. Η MERCURY στη συμβατική και στην ηλεκτρική θαλάσσια πρόωση.

Η Mercury Marine ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η εταιρεία θα αρχίσει να αναπτύσσει ηλεκτρικούς εξωλέμβιους κινητήρες μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, με όλους τους προγραμματισμένους κινητήρες διαθέσιμους στη δημόσια αγορά έως το 2023. Ο κατασκευαστής επιβεβαίωσε πέντε "καθορισμένες ημερομηνίες κυκλοφορίας" για τις ηλεκτρικές εξωλέμβιες, με πρώτη σειρά προϊόντων που θα κυκλοφορήσουν το 2022 (υπολογίζουμε ότι το τρίτο ή το τέταρτο τρίμηνο οι αγοραστές θα πρέπει να περιμένουν να δουν τα πρώτα μοντέλα, σε παγκόσμιο επίπεδο).

Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για τη στρατηγική ACES της Mercury Marine (Αυτονομία, Συνδεσιμότητα, Ηλεκτρισμός και Κοινόχρηστη Πρόσβαση), η οποία είναι το κύριο θέμα και το πλαίσιο για τις συνεχιζόμενες πρωτοβουλίες που παρουσιάστηκαν στη Brunswick, ο πρόεδρος Chris Drees επιβεβαίωσε την ανακοίνωση: “Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ένα τολμηρό όραμα για το μέλλον της Mercury. Θα λανσάρουμε πέντε νέα ηλεκτρικά εξωλέμβια μοντέλα μέχρι το 2023. Και σκοπεύουμε η Mercury να είναι ο ηγέτης της αγοράς, τόσο στη συμβατική όσο και στην ηλεκτρική θαλάσσια πρόωση μέχρι το τέλος αυτού του έτους”.

Τα πέντε νέα ηλεκτρικά εξωλέμβια μοντέλα που πρόκειται να κυκλοφορήσουν έως το 2023 από την Mercury και την Advanced Systems Group (ASG) θα είναι προϊόντα πρόωσης. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σχεδιάζουν να έχουν εγκαταστήσει επίσης 15.000 προηγμένα συστήματα μπαταριών για την αντικατάσταση γεννητριών κινητήρων εσωτερικής καύσης. Αναμένεται ότι το πρώτο από τα νέα προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν, θα επικεντρωθεί σε συγκεκριμένα κριτήρια για την ηλεκτρική πρόωση, όπως η κρουαζιέρα χαμηλής ταχύτητας.

Η Mercury ασχολείται με την ηλεκτρική πρόωση από την κυκλοφορία του συστήματος διαχείρισης ισχύος Fathom 1 για το Sea Ray SLX-R 400e τον Ιανουάριο του 2020. Προσφέροντας μια φιλική προς το περιβάλλον λύση για ισχύ που μπορεί να φορτίσει όλα τα αξεσουάρ του σκάφους, το σύστημα Fathom 1 είναι ένα πακέτο μπαταριών ιόντων λιθίου, που καταργεί την ανάγκη διατήρησης φορτιστή στο σκάφος και επίσης εξαλείφει την ανάγκη για γεννήτριες με αέριο.

O κος Chris Drees, πρόεδρος της Mercury Marine.

Η Brunswick θα χρησιμοποιήσει το Freedom Boat Club (FBC) για να δοκιμάσει τα νέα ηλεκτρικά προϊόντα της. Το FBC είναι μια ομάδα σαράντα ειδικών που εργάζονται για την επιτάχυνση των πρωτοβουλιών ηλεκτροκίνησης και αυτονομίας. Θα επικεντρωθούν σε ιδανικές ηλεκτρικές εφαρμογές, όπως η βραχυπρόθεσμη εκδρομή υψηλής ταχύτητας ή η κρουαζιέρα χαμηλής ταχύτητας. Ο κος Drees σχολιάζει, «Πιστεύουμε επίσης ότι το Freedom Boat Club, με κεντρική διαχείριση και καλά κατανοητές περιπτώσεις χρήσης, είναι το ιδανικό μοντέλο λειτουργίας για την υποστήριξη της εισαγωγής ηλεκτρικών ναυτιλιακών προϊόντων".

Η Brunswick αποφάσισε να διορίσει τον κο John Oenick ως Διευθυντή Enterprise Electrification, σαν ένα βήμα για να επεκτείνει τις προσπάθειές της στον ηλεκτρισμό. Πριν μετακομίσει στη Brunswick, ο Oenick εργάστηκε για 18 χρόνια στην ανάπτυξη υβριδικών κινητήρων ντίζελ, ηλεκτρικά συστήματα εισαγωγής αέρα, ανάπτυξη μετατροπέα ισχύος, ανάπτυξη συστήματος μετάδοσης κίνησης και συστήματα ηλεκτροκίνησης με τους John Deere και Bombardier.

Στη Brunswick, θα συνεργαστεί με την Mercury για την επέκταση της ηλεκτρικής πρόωσης χρησιμοποιώντας τη στρατηγική ACES. Ο κος Dave Foulkes, Διευθύνων Σύμβουλος της Brunswick, δήλωσε: «Σε αυτόν τον ρόλο, ο John θα ηγηθεί της στρατηγικής της επιχειρηματικής τεχνολογίας που υποστηρίζει την παροχή λύσεων ηλεκτροκίνησης από το τμήμα μας. Ο John είναι μέρος από μια ομάδα περίπου 20 νέων συνεργατών με τεράστια εμπειρία στην ηλεκτροκίνηση, που έχουν προσληφθεί από την Brunswick μόλις τους τελευταίους έξι μήνες».

Στο μέλλον, οι καταναλωτές μπορούν να αναμένουν ότι θα αρχίσουν να βλέπουν μια αυξανόμενη λίστα ηλεκτρικών επιλογών από το Brunswick ήδη από το 2022, καθώς τα προϊόντα θα αρχίσουν να μπαίνουν στην αγορά.

ΚατηγορίαΚΟΣΜΟΣ
Print
Back To Top